Slik bor du langs Pilegrimsleden

Faktisk er det mange og svært varierte muligheter for overnatting mellom Oslo og Trondheim. Variert på en god måte, i Norge finner du ingen standardiserte herberger. Derimot er det veldig mange overnattingssteder med historie og sjel. Det er mulig å finne overnatting hele veien fra Oslo til Trondheim, men telt er også et godt alternativ for den som vil spare penger.

Screen Shot 2015-05-22 at 17.39.13

På aktive gårder og småbruk blir du tilbudt overnatting i både stabbur, hus, stall, eldhus, snekkerbu og middelalderloft. De fleste av disse er restuarert for moderne behov, og er ypperlige herberger for pilegrimer.

Screen Shot 2015-05-21 at 21.14.21

Pilegrimsherberger med enkel og god standard drives av flere av pilegrimssentrene og noen menigheter. Du kan også finne husly i betjente og ubetjente hytter flere steder langs leden. Campinghytter et godt alternativ for pilegrimer, og disse ligger spesielt tett langs strandkanten ved Mjøsa og Lågen. Over Dovrefjell gir dessuten flere av de gamle, flotte fjellstuene ly for natta til pilegrimspris.

15.3. Pilegrims refugio Førkveld 37

For den som vil spare penger er det i Norge mulig å sette opp telt gratis i utmarka (150 meter fra bebodde hus/hytter). Man kan også benytte seg av enkelte gapahuker og sælehus underveis. Flere overnattingssteder lar også teltende gjester benytte seg av fasilitetene for en billig penge.

Pilegrimsloftet Borkerud

 

Nevnte vi vertskapet? Flere pilegrimsvenner langs Gudbrandsdalsleden har lagt til rette for at vandrere kan overnatte, og det mangler ikke gjestfrihet! Slik kommer du som pilegrim tett på folk og deres hverdag – vertskapet bidrar til å gjøre Pilegrimsleden unik.