Flotte vårturer langs leden

Sola skinner, snøen har smeltet og beitedyra utforsker skog og eng. Langhelgene i mai og juni er en ypperlig mulighet til å vandre langs deler av Pilegrimsleden. Vi gir deg tre korte og fine turer du bør prøve ut.

Sauer i vegenOslo – Sundvollen 49 km:
Hva med en todagers vandring langs historiske veier fra Gamle Oslo, vestover gjennom hovedstaden, ut i Bærumsmarka og gjennom den sagomsuste Krokskogen til Sundvollen? Fra Sundvollen går det buss tilbake til Oslo.

2. Eidsvoll – Hamar 70 km:
Ta turen på fine stier fra Eidvoll gjennom frodig kulturlandskap og tett skog til Tangen. Starter du ved togstasjonen på Eidsvoll Verk, får du også med deg den erværdig Eidsvollsbygningen. Har du tid er det fullt mulig å fortsette vandringen på gode veier gjennom Stange Vestbygd og helt fram til middelalderbyen Hamar. Det togstasjon på både Tangen og Hamar og det er gode transportmuligheter med buss til og fra de fleste steder på denne strekningen.

3. Øysanden – Trondheim 21 km
For de av dere som er i trondheimsområdet finnes det gode muligheter til å prøve seg på en av flere pilegrimsleder som går inn mot Nidarosdomen. En fin dagstur langs Gudbrandsdalsleden er fra Lian og ned mot sentrum. Ta Gråkallbanen opp og spaser ned igjen over Byåsen og forbi Sverresborg ned mot Nidaorsdomen. For de som føler seg litt sprekere, er det nydelig å starte turen langs strandlinja fra Øysanden camping, krysse Gaula, fortsette inn i marka og komme ut ved Lian restaurant, før turen går videre nedover mot byen.

Detaljerte beskrivelser av disse strekningen langs Pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim finnes i guideboka.

01.2.3 Kjærlighetsstien 1

Langs Kjærlighetsstien rett gjennom en av Oslos blomstrende kolonihager mot Gamle Aker kirke.
Det er gode muligheter flotte dagsturer langs Pilegrimsleden.